info@latvin.lv | +371 29133699

PREČU KATALOGS

Kā izvēlēties pareizā izmēra tenisa raketi savam bērnam?

Publicēts : 14.12.2020 /

Kā izvēlēties pareizā izmēra tenisa raketi savam bērnam?

Teniss ir lielisks sporta veids bērniem, jo tas var palīdzēt ar acu, roku koordināciju, līdzsvaru, reakciju un daudzām citām lietām, kas turpmākajā dzīvē sniegs tikai priekšrocības.

Kāpēc ir svarīgi, lai būtu pareizā izmēra bērnu tenisa rakete?

Galvenais iemesls vecākiem, kāpēc jāmeklē pareizā izmēra rakete, ir drošības apsvērumu dēļ. Raketes darbojas kā rokas pagarinājums un pārmērīgi gara rakete ne tikai būs smagāka, bet arī veidos papildus slodzi elkonim, plaukstas locītavai un rokai kopumā.

Tāpat arī pārāk maza rakete var atņemt jaunajam sportistam vai sportistei šo papildus spēku un performanci, lai patiešām skartu bumbu vai iedotu pareizu servi laukuma stūrim!

Kā arī ir daudz jautrāk spēlēt ar pareizā izmēra raketi!

Noderīga izmēru tabula bērnu tenisa raketēm:

tenisa raketes garums atkaribā no bērna garuma

Kad Jūsu bērns ir aptuveni jau 155 cm garš, ir ieteicams apskatīt jau pieaugušo raketes, kuras ir 27 collas un lielākas. Arī raketes izmērs var nedaudz variēt, jo katrs ražotājs veido raketes pēc saviem standartiem.

Kā pārbaudīt, vai rakete ir piemērota augumam?

Palūdzat bērnam nostāties taisni un pielieciet tenisa raketi viņam pie sāna, lai rokturis būtu vērsts augšup un raketes galva būtu pie zemes. Kad tas ir izdarīts, bērnam jāsatver rakete tā, it kā būtu gatavībā spēlēt. Ja bērnam jāsaliecas, lai raketi satvertu ērti, tad tā viņam ir par mazu. Savukārt, ja raketi vairs nav iespējams noturēt taisni pret zemi, tad tā ir par lielu.

Katrai vecuma grupai ir arī paredzētas dažādas tenisa bumbiņas:

bērnu tenisa inventāra ceļvedis raketēm un bumbiņām

Venipak DPD Omniva Salidzini KurPirkt Gudriem Tava Cena Ceno.lv