info@latvin.lv | +371 29133699

PREČU KATALOGS

Kas ir līdzsvara velosipēdi?

Kas ir līdzsvara velosipēdi?

Līdzsvara velosipēdam ir 2 riteņi bez pedāļiem. Tie māca mazajiem (jau no 18 mēnešu vecuma) balansēt uz šiem riteņiem. Tie ir ideāli aizvietotāji tricikliem un palīgriteņiem, jo lietošanas vecums pārklājas.

Kāds ir ideālais vecums, lai brauktu ar līdzsvara velosipēdu?

Līdzsvara velosipēdi ir pieejami visdažādākajos izmēros. Parasti pavisam maziem bērniem un jau nedaudz lielākajiem līdzsvara velosipēdi paredzēti vecumā no 18 mēnešiem līdz 5 gadiem.

6 iemesli, kāpēc līdzsvara velosipēds ir ideāls Jūsu bērnam!

1) Tie ir viegli lietojami

Mācīšanās process braukt ar velosipēdu sastāv no 2 daļām - līdzsvara noturēšanas un pedāļu mīšanas. Līdzsvara velosipēdiem nav pedāļu, tāpēc bērniem ir jākoncentrējas tikai uz vienu lietu jeb uz līdzsvaru. Tas padara visu daudzkārt vieglāku.

2) Tie attīsta muskuļus un koordināciju

Balanss nav vienīgā noderīgā lieta, ko Jūsu bērns iegūs. Speciālais velosipēda dizains mudina bērnus izmantot rokas un pacelt kājas, virzoties uz priekšu. Tas ne tikai palīdz viņu fiziskajai attīstībai, bet arī uzlabo motorikas prasmes, koordināciju un veiklību.

3) Tas ir drošāks veids, kā sākt braukt

Līdzsvara velosipēdi ir daudz drošāki un praktiskāki nekā tricikli vai velosipēdi ar palīgriteņiem. Ar trim riteņiem pārvietošanās kļūst lēna, neveikli manevrējama un ar lielāku risku nogāzties pie nelīdzenām virsmām. Tā kā uz līdzsvara velosipēda bērni ļoti fokusējas uz savu drošību, viņi ir vairāk gatavi negaidītai bedrei un līdzsvara zudumam. Un nobremzēt nav nemaz tik grūti – vienkārši jāpieliek kājas atpakaļ pie zemes.

Līdzsvara velosipēdu sēdeklis ir daudz zemāks nekā parastajiem velosipēdiem. Ja Jūsu mazais krīt, viņam nav tālu līdz zemei. Turklāt līdzsvara velosipēds var braukt tikai tik ātri, cik stipri var pastumt Jūsu bērns, kas nozīmē, ka jums nebūs jāuztraucas par avārijām liela ātruma dēļ.

Tiklīdz Jūsu bērns būs iemācījies noturēt līdzsvaru, viņš drīz varēs pāriet uz parasto velosipēdu bez lielām grūtībām.

mamma palīdz stūrēt bērnam uz trīsriteņa

4) Tas padara sportu jautru

Braukšana ar velosipēdu ne tikai rada lielu prieku - tas ir ideāls veids, kā likt bērniem kustēties. Jau 2 gadu vecumā, mazais mīlēs aizdoties braucienā kopā ar tuvajiem, padarot to par ģimenes aktivitāti. Jo agrāk Jūs iedrošināsiet savus bērnus sākt braukt ar velosipēdu, jo lielāka varbūtība, ka tas attīstīs veselīgus dzīves paradumus arī nākotnē.

5) Tie ir ērti arī vecākiem

Speciālais līdzsvaru velosipēdu dizains padara tos viegli transportējamus. Viņi ir pietiekami mazi, lai novietotu automašīnas aizmugurējā sēdeklī un pietiekami viegli, lai paņemtu un nestu mājās, ja Jūsu bērns noguris braukšanas laikā.

6) Līdzsvara velosipēdi ļauj izlaist palīgriteņus

Tiklīdz Jūsu bērns ir iemācījies noturēt līdzsvaru uz ilgu laiku, tad drīz varēs pāriet uz parastu velosipēdu bez palīgriteņiem. Pēc tam, kad būs pilnībā apgūts savs līdzsvara velosipēds, mazais ar nepacietību gribēs braukt tāpat kā "lielie".

meitenīte uz līdzsvara velosipēda vasarā

Cik maksā alumīnija līdzsvara velosipēdi?

Labi līdzsvara velosipēdi var variēt no 60‎€ līdz 100+ ‎€. Būtībā jebkurš līdzsvara velosipēds var iemācīt bērnam, kā noturēt balansu, bet pastāv kvalitātes, veiktspējas un izturības atšķirības. Augstākas klases velosipēdiem ir labāka stabilitāte un drošība, kā arī, ar tiem ir daudz vieglāk iemācīties kontroli un pašu braukšanu.

Kādu līdzsvara velosipēdu labāk izvēlēties?

Bērni aug ātri, tāpēc ir ieteicams meklēt alumīnija velosipēdu ar regulējamu sēdekļa un stūres augstumu. Nedaudz vecākiem bērniem ieteicams arī piemeklēt velo ar rokas bremzēm, lai sāktu vairāk darboties ar rokām. Populārs un gadiem pārbaudīts zīmols ir Kiddimoto, kuri ražo visdažādākos līdzsvara velosipēdus.

Venipak DPD Omniva Salidzini KurPirkt Gudriem Tava Cena Ceno.lv