info@latvin.lv | +371 29133699

PREČU KATALOGS

Kam izmanto kinezioloģiskos teipus?

Publicēts : 30.03.2021 /

Kas ir kinezioloģiskie teipi?


Kinezioloģijas teipošana ir terapeitiska metode, kas guvusi popularitāti sportā un ikdienā. Vēsturiski teipošanu ilgu laiku izmantoja sporta traumu ārstēšanai un profilaksei. Kinezioloģiskos teipus izmanto, piemēram, ikdienas tūsku mazināšanai, asinsrites uzlabošanai, muskuļu noguruma mazināšanai u.tml.

Teipu ražošanas procesā tie tiek iepriekš izstiepti par 15-25 %, un tad uzklāti uz speciāla papīra. Tie tiek raksturoti pēc spējas izstiepties līdz 120–140 % no sākotnējā garuma un pēc uzklāšanas atgriezties pirmatnējā garumā. Kinezioloģiskie teipi atdarina ādas fiziskās īpašības, jo tiek uzskatīts, ka tai ir vienāds epidermas svars un biezums, kā arī raksturīgās elastīgās īpašības.


Kam tiek izmantoti kinezioloģiskie teipi?

1. Traumu ārstēšanai

Fizioterapeiti dažreiz izmanto kinezioloģisko teipošanu kā daļu no traumētās ķermeņa daļas ārstēšanas plāna. Ir ziņots, ka kinezioloģiskā teipošana ir visefektīvākā, ja to lieto kopā ar citām ārstēšanas metodēm.

2. Vājo zonu atbalstam

Kinezioloģiskie teipi tiek izmantoti arī, lai sniegtu papildu atbalstu muskuļiem vai locītavām, kam tā nepieciešama.

Atšķirībā no medicīniskajiem vai sporta teipiem, kinezioloģiskie teipi ļauj pārvietoties kā parasti. Daži pētījumi liecina, ka tas var uzlabot kustību un izturību. Savukārt sportistu veiktspēja uzlabojas, ja teipi tiek lietoti nogurušiem muskuļiem.

Ceļgalis ar kinezioloģiskajiem teipiem

3. Muskuļu pāraudzināšanai

Kinezioloģiskie teipi var palīdzēt pārtrenēt muskuļus, kuri zaudējuši savu funkcionalitāti vai ir pieraduši pie neveselīga darba veida.

Piemēram, kinezioloģisko teipošanu var izmantot, lai koriģētu stāju galvai un kaklam. Ir ziņots, ka tas var palīdzēt insulta pacientiem uzlabot viņu gaitu/staigāšanas veidu. Fizioterapeiti ir izteikuši viedokli, ka tas var būt saistīts ar to, ka teips rada īpašu sajūtu uz ādas, kas liek sajust savu stāju un kustības.

4. Veiktspējas uzlabošanai

Daži sportisti izmanto kinezioloģiskos teipus, lai palīdzētu sasniegt maksimālu muskuļu potenciālu un pasargātu no traumām, kad piedalās īpašos pasākumos, piemēram, maratonos.

5. Rētu dziedēšanai

Lai gan nekad nevajadzētu lietot kinezioloģiskos teipus uz atvērtas brūces, ir daži zinātniski pierādījumi, kas liecina, ka teipi var uzlabot rētu ilgtermiņa izskatu pēc operācijas vai ievainojumiem. Ir jāpiebilst, ka ir jākonsultējas ar savu ārstu pirms šādas procedūras.

Sejas teipošana ar kinezioloģiskajiem teipiem

6. Sejas grumbu mazināšanai

Ar teipiem var iegūt tūlītējus rezultātus, mazinot grumbas uz sejas. Daži pētījumi ir arī secinājuši, ka tas var aizkavēt dziļāku grumbu izveidi.

K-ACTIVE Classic kinezioloģiskais teips 5cm x 5m

KA6440
Pieejamība:

€14.95

Visu kinezioloģisko teipu izcelsme.

Esiet izvēlīgi pret sevi, saviem pacientiem un sportistiem, izmantojot populārākos K-Active teipus! Ko Jūs varat sagaidīt? Pirms vairāk nekā 30 gadiem, kad uzņēmums tika radīts, Nitto Denko ir nepārtraukti optimizējis K-Active Tape Classic īpašības un ražošanas procesu, lai piedāvātu jums tieši to, ko vēlaties:

  • Hipoalerģiska akrila līme.
  • Lieliska saderība ar ādu.
  • Elpojošs, elastīgs kokvilnas audums.
  • Ilga kalpošana.
  • Neatstāj līmes atlikumus.
  • Teicams cenas un kvalitātes balanss.
  • Gadiem ilgi tiek izmantots starp vadošajiem ārstiem un terapeitiem sporta un medicīnas jomā.

Šī daudzgadīgā ražošanas pieredze nozīmē arī vairāk nekā 30 gadu pieredzi ar oriģinālajiem Nitto Denko teipiem. Tie kopā ar zinātniskajiem darbiem un dažādiem pētījumiem garantē visaugstāko drošību lietotājiem visā pasaulē, ko neviens cits kinezioloģiskais produkts pasaules tirgū nespēs piedāvāt! Uzticiet pacientu un sportistu veselību K-Active teipiem!

  Ielikt grozā

K-ACTIVE Elite kinezioloģiskais teips 5cm x 5m

KA68041
Pieejamība:

€15.50

The Gentle Performance teips ar līmes tehnoloģiju STRATAGEL® PLUS.

Jūsu prasības, mūsu atbilde - Power Gentle.

Kurš saka, ka spēcīgs un maigs ir savstarpēji nesavienojami? Izmantojot K-Active, abu apvienojums kļūst par visu laiku inovatīvāko teipu: K-Active Tape Elite. Uzlabojot STRATAGEL® līmes tehnoloģiju, papildus jau pierādītajai šī produkta saderībai ar ādu, tika stiprināts līmes efekts un tādējādi uzlabots vidējais uzklāšanas laiks. K-Active Tape Elite pārsteigs īpaši sportistus un pacientus ar jutīgu ādu: saudzīgs pret ādu, bet vienlaikus sniedz terapeitskos rezultātus.

Terapeitiskās priekšrocības:

  • Universāli pielietojams.
  • Ilgs lietošanas laiks ar maigu uzklāšanu.
  • Maiga teipa noņemšana bez papildus ādas kairinājuma.
  • Uzticams visdažādākajos apsātļos, piemēram, peldoties sālsūdenī vai intesīvi svīstot.

Atklājiet jaunas terapeitiskās iespējas, izmantojot visu laiku daudzpusīgāko teipu!

  Ielikt grozā

K-ACTIVE Gentle kinezioloģiskais teips jutīgai ādai 5cm x 5m

KA6868
Pieejamība:

€15.50

K-Active® Tape Gentle ir jutīgai un maigai ādai.

Hipoalerģiskais, ādai draudzīgais teips rada viegluma sajūtu un padara noņemšanas procesu pavisam vienkāršu. To nodrošina STRATAGEL® līmes tehnoloģija, kas ar laiku izšķīst un samazina ādas kairinājumu. K-Active Tape Gentle ir piedalījies vairākos dermatoloģiskajos testos, kas apstiprina tās iedarbību un kvalitāti.

Tape Gentle ir arī piemērots sejas teipošanai!

Priekšrocības:

  • Hipoalerģisks.
  • Lieliska saderība ar ādu.
  • Ādas saudzējoša teipa noņemšana.
  • Daudzpusīgs.
  • Nesatur lateksu.

Iesakām:

  • Cilvēkiem, kuriem ir jutīga āda.
  • Zīdaiņiem un bērniem.
  • Vecāka gadagājuma cilvēkiem.
  • Pēc operācijām rētas rajonā vai ap ievainojumiem.

-40%

K-ACTIVE Sport kinezioloģiskais teips 5cm x 5m

KA67001
Pieejamība:

€10.95 €6.57

Ar samazinātu elastību!

Izmantojot K-Active Tape Sport, Nitto Denko ir izstrādājis īpaši efektīvu teipu. Saistībā ar samazinātu kokvilnas auduma elastību un augstas veiktspējas līmi, K-Active Tape Sport ir īpaši piemērots dinamisko kustību slodzēm. Teipa īpašības nodrošina stabilitāti un koordināciju, ko var izmantot arī profilaktiski sportam.

Izcils cenas un kvalitātes balanss!

Priekšrocības:

  • Palielināts mehāniskais atbalsts ķermeņa sturktūrai un funkcijām.
  • Ekonomisks īstermiņa risinājums.
  • Profilakse sportam un dinamiskajām aktivitātēm.

  Ielikt grozā
Venipak DPD Omniva Salidzini KurPirkt Gudriem Tava Cena Ceno.lv